Повече мъже на средна възраст, отколкото тийнейджъри, се заразяват със срамни болести

Повече мъже на средна възраст, отколкото тийнейджъри, се заразяват със срамни болести Британски здравни експерти отправиха призив към мъжете на средна възраст да практикуват безопасен секс, след като се оказа, че за тях вероятността да се заразят с болести, предавани по полов път, е по-голяма, отколкото за тийнейджърите, пише в. "Дейли стар".
Пъблик Хелт Ингланд разкрива, че през 2018 г. 23 943-ма мъже на възраст между 45 и 64 години са диагностицирани с подобни заболявания. За сравнение - броят на тийнейджърите на възраст между 13 и 19 години, чиито тестове за предавани по полов път болести са дали положителен резултат, е 21 438, предаде БТА.
Сравнявайки данните с тези от 2014 г., специалистите са отчели покачване с 12 процента и спад с 16 процента на интимните инфекции съответно при мъжете и тийнейджърите.
Резултатите могат да се сторят изненадващи за мнозина, но не и за експертите. Според тях повече необвързани и разведени мъже практикуват необезопасен секс на срещи с партньорки, които са открили с помощта на приложения за запознанства. От друга страна тийнейджърите са по-склонни да загърбват секса, отдавайки предпочитанията си на видеоигрите и гледането на Нетфликс.
04.10.2019, 15:53 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha