Серийният убиец с най-много жертви в историята на САЩ е убил най-малко 50 души

Серийният убиец с най-много жертви в историята на САЩ е убил най-малко 50 души В Съединените щати вероятно е установен серийният убиец с най-много жертви. Това е 79-годишният Самюъл Литъл, който признал, че е убил 93 души. Федералното бюро за разследване (ФБР) досега е потвърдило 50 от убийствата, предаде Франс прес.
Повечето жертви на Литъл, който е убивал между 1970 и 2005 г., са жени.
Той излежава присъда от доживотен затвор от 2014 г., когато бил признат за виновен и осъден за три убийства.
"Години наред Самюъл Литъл е смятал, че няма да бъде заловен, защото мислел, че никой не го е грижа за жертвите му", каза Кристи Паладзоло, криминален анализатор във ФБР. "И макар той вече да е в затвора, ФБР смята, че е важно да се въздаде правосъдие за всяка от жертвите и да бъде приключен всеки един от случаите", добави тя.
Полицията приема за достоверни признанията на Литъл и създаде сайт, на който може да се видят заснети показанията му за убийствата, чиито жертви все още не са идентифицирани.
"Голяма част от тези смъртни случаи първоначално са били описани като смърт от свръхдози или случайна смърт без установена причина. Част от телата не са били открити", уточнява ФБР.
Самюъл Литъл е бивш боксьор, познат и под името Самюъл Макдауъл. Той бил арестуван за първи път през 2012 г. в център за бездомници в Кентъки и екстрадиран в Калифорния заради участие в афера с наркотици. Там бил уличен чрез ДНК-проби в убийствата на три жени в Лос Анджелис между 1987 и 1989 г. И трите били пребити и удушени, посочва АФ
07.10.2019, 09:46 часа
777 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha