Правосъдие! Стъжниха остатъка от присъдата на пандизчията, опитал да избяга от затвора във Враца

Правосъдие! Стъжниха остатъка от присъдата на пандизчията, опитал да избяга от затвора във Враца Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпява своята присъда М.Ц.М., който миналата седмица се опита да избяга от затвора в града съобщиха от храма на Темида. 
Както BulNews.bg съобщи, на 2 октомври малко след 14 часа 21-годишният ломчанин духна, докато трябваше да работи на външен обект в близост до главния корпус на изправителната институция в квартал Бистрец. Под предлог, че отива за вода, младежът напуснал работното си място и си плюл на петите. 
Избягалият бе заловен още същия ден. Около 15.30 часа той е забелязан на около 4 км от мястото за лишаване от свобода, докато се движел по поречието на река в посока Монтана. Най-вероятно той си бил тръгнал пеша към родния Лом.
Днес съдът замени първоначалния „общ“ режим на изтърпяване на наказанието му „лишаване от свобода“ със „строг“. В съдебната зала, осъденият заяви, че съжалява за постъпката си и е направил бягството по семейни причини.
Съдебното производство срещу него бе образувано след предложение за замяна на режима на изтърпяване на наказанието, направено от началника на затвора във Враца. С бягството си осъденият грубо е нарушил установения затворнически ред, което е основание за промяна на режима в по-тежък, според Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража (чл. 67 ал. 1 т. 2).
Присъдата на М.Ц.М. към момента е малко над 7 месеца. 
Определението на Врачанския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.
 
07.10.2019, 11:42 часа
3504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha