Цветелина Дамяновска се оплака в ОИК от ремонта в центъра на Враца, пречил на агитацията

Цветелина Дамяновска се оплака в ОИК от ремонта в центъра на Враца, пречил на агитацията В Общинската избирателна комисия във Враца е получен сигнал от Цветелина Дамяновска в качеството й на упълномощен представител на коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Червената дама се оплака от ремонта на централната пешеходна зона във Враца, позната като Пробива. По думите й, дейностите пречат на предизборната агитация. 
В сигнала се посочва, че поради ремонтните работи местата за поставяне на агитационни материали, определени със заповед на кмета на община Враца, са недостъпни. Дамяновска се оплаква от присъствието на строителна техника и ограждения на ремонтираните участъци в района на Савовата къща. Според нея платната от градинката срещу офиса на ПИБ са преместени до паметника на Васил Левски, където няма пътникопоток. 
С оглед на протичащата в момента предизборна кампания и правото участниците в изборите да провеждат агитация ОИК-Враца е сметнала, че следва да разгледа жалбата и я намира за допустима. Служители извършили проверка на посочените места. 
В района на Савовата къща таблата за агитационни материали били достъпНИ и се намираЛИ на ремонтираната част от пешеходната зона и пътникопотокът минавал непосредствено до тях. В близост продължавали строителните дейности и имало строителна техника и ограждения за безопасност, но те били в участъци, които не пречат на достъпа.
Колкото до градинката срещу офиса на ПИБ, експертите констатирали, че тя в момента е непроходима от строителна техника, ограждения и строителни материали. Преминаването на пешеходци в зоната е преустановено и е невъзможно. Таблата са разположени в най-близката възможна локация, която е в непосредствена близост и с пряка видимост от офиса на ПИБ. Потокът на пешеходците, желаещи да преминат през района, е пренасочен през пространството пред паметника на Васил Левски. Близкото разположение и директната видимост от първоначалното местоположение на таблата позволява на гражданите да видят разположението на агитационните материали и да се запознаят със съдържанието им. Макар таблата да се намират по-далеч от предварително определеното място, то пряката видимост осигурява възможност за запознаване с поставените материали.
От ОИК са категорични, че въпреки ремонтните работи, протичащи в момента, агитационните материали са достъпни и позволяват провеждане на кампания. Комисията обаче указала на кмета на Враца да следи за достъпа до местата за поставяне на агитационни материали и при необходимост своевременно да вземе мерки с цел непрестанния достъп до поставените за целта табла и възможността, както на гражданите да се запознаят с материалите, така провеждане на предизборна кампания от кандидатите. При необходимост от преместване на таблата за агитационни материали следва община Враца да измени своята заповед в съответната част, с цел информираност на гражданите и участниците в изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври.
07.10.2019, 15:17 часа
3001 2
Коментари

червена простащина

08.10.2019, 07:25 часа
По нагло същество от комуниста няма! Още много неща ще се построят във Враца въпреки злобата и антигражданското поведение на червените!

BG

07.10.2019, 16:15 часа
БСП да го дуееее
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha