Инж. Десислава Тодорова даде старт на предизборната си кампания в Борован

Инж. Десислава Тодорова даде старт на предизборната си кампания в Борован На централния площад в село Борован кандидатът за трети мандат за кмет на общината инж. Десислава Тодорова, подкрепена от седем парти, обединени в местна коалиция „Съюз на демократичните сили“ (ПП“СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ“ ПП“ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ“, ПП“ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ-ДПС“,ПП“ЗЕМЕДЕЛСКИ,СЪЮЗ„АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“, ПП“ НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СТАБИЛНОСТ И ВЪЗХОД- НДСВ“, ПП“НОВОТО ВРЕМЕ“ и ПП“ВОЛЯ“). откри своята предизборна кампания. Официални гости на откриването бяха:
1.Явор Хайтов - зам.предесател на ПП"Земеделски народен съюз "
2.Данаил Иванов - представител на областен съвет на СДС
3.Румен Петков - Директор на Основно Иновативно училище "Васил Левски" Враца - основател и обрастен управител на ПП"СДС"
4. Георги Героргиев - кандидат за кмет на село Манастирище от ПП"Земеделски народен съюз"
Редом до инж. Тодорова бяха застанали кандидатите за кметове на населените места и кандидатите и за общински съветници. Водещият на мероприятието направи кратко представяне на всеки един кандидат за кмет на кметство и кандидатите за общински съветници.
„Скъпи жители на община Борован, след осем години, изпълнени с много положителни емоции, трудности и разочарования, за трети път заставам пред вас, с открито лице и чиста съвест, уверена в себе си за да поискам отново доверието и подкрепата ви. Готова съм да застана лице в лице с моите опоненти, придържайки се към една толерантна кампания, но няма да позволя да се тиражират лъжи в публичното пространство. Твърдо съм решена да се боря за трети кметски мандат в община Борован. В рамките на осем години успях да изградя нов стил на управление с ясна визия за развитие на нашата община", каза инж. Тодорова в словото си.
Тя направи кратък отчет на своята осемгодишна работа като кмет на община Борован. Тя припомни на жителите, че при постъпването си през първият мандат е заварила община Борован в тежка финансова криза с дълг от 6 000 000.00 /шест милиона/, а сега той е стопен до 1 000 000.00 /един милион/. Дългът е намален благодарение на изготвена финансова програма за стабилизация на общината от нея и нейния екип. През осемте години на управление в общината са вкарани различни инвестиции по проекти и програми възлизащи на 27 000 000.00 /двадесет и седе/ милиона/ лв, които са използвани за асфалтиране на улици, ремонт и рехабилитация на пътища, обновяване на сгради – кметства и читалища, модернизиране на здравни завадения, изграждане на нов мост в село Малорад, изграждане на културно информационен център, изграждане на спортни площадки, обновяване на паркове и градини, изграждане на параклис в село Сираково и др. От направеното до момента, предстои още реализирането на два мащабни проекта за рехабилитация на пътища във всички населени места на територията на община Борован, както и реконструкция на водоснабдителните системи в селата Малорад, Добролево, Нивянин и Сираково. Освен обновяване облика на общината, кандидат-кметът сподели, че е горда от социалната политика, която е водела в рамките на нейното управление.
“Да осигурявам грижи за възрастните, болните и самотно живеещите в общината, децата настанени в институциите, учениците и децата от детските градини“ това са били приоритетни дейности през тези два мандата. Реализирани са множество социални и образователни проекти – осигурявайки домашни помощници и лични асистенти за хората в неравностойно положение, осигурена е безплатна храна за най-бедните, социално слабите и самотно живеещите, полагани са грижи за децата настанени в институциите. Всички тези резултати доказват, че с грижа за хората, амбиция и много работа се случват нещата. Към своите избиратели инж.Десислава Тодорова се обърна с посланието:
„Искам да благодаря на всички вас, които за осем години ме подкрепяхте и ми гласувахте доверие. Имаме още работа, проекти и идеи, които смятам заедно да реализираме с вас и за вас, жителите на община Борован. Нашите резултати са видими. За мен на първо място са хората, винаги съм била и отново заставам с открито лице и грижа към жителите на община Борован. Работила съм, и съм се водела единствено и само от интересите и благополучията на хората. През всичките тези години вие ми вдъхвахте увереност и ме подкрепяхте с думите: „НИЕ СМЕ С ТЕБ“.
Отново заставам пред вас с лицето си, искайки вашата подкрепа за трети мандат, защото властта е на хората и само в името на хората. Смело твърдя, че в двата си мандата съм била и ще бъда една от вас! Управлявате Вие, а не един човек! Разчитам на вашата подкрепа за да продължим заедно напред в името на община Борован, защото „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“!
През следващите четири години ние заедно с вас ще продължим да градим. Доказах Ви колко отговорно мога да работя и имам сили и амбиции да продължа смело напред.
Желая на всички здраве и щастие и вярвам в по-доброто бъдеще на нашата община.
Гласувайте на 27 октомври с номер 67 в бюлетината: За мен, Вашия кмет на община Борован, за моите кандидати за кметове на селата Малорад, Добролево и Нивянин и за моята листа за общински съветници. Всички ние сме доказани, знаещи, можещи, успешни и хора с открити лица.
Не забравяйте: ВЛАСТТА Е НА ХОРАТА. Вашият номер на предстоящите местни избори на 27 октомври е само един: НОМЕР 67.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
08.10.2019, 09:21 часа
1755 0