Безобразие! Удариха със солена глоба врачанин, заринал с боклуци голям имот

Безобразие! Удариха със солена глоба врачанин, заринал с боклуци голям имот Врачанин получи солена глоба за замърсяването на терен с голямо количество отпадъци, научи агенция BulNews. Санкцията е била наложена от служители на регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца, след извършен пореден контрол на незаконното сметище.
След като отишли да проверят обекта, инспекторите поискали да влязат в имота и да направят обстоен оглед. За тяхна изненада не били допуснати да извършват проверката си вътре и се наложило да търсят помощ от органите на реда.
Оказало се, че фирмата, която стопанисва имота не е изпълнила дадените предписания за почистване на терена и недопускане на повторно замърсяване, а тъкмо обратното - боклуците в имота били още повече. Екоинспекторите установили голямо количество пластмасови бутилки и опаковки, текстилни отпадъци, растителни отпадъци и други в обекта.
Актът за нарушението е в размер на над 5 000 лева. Ако от фирмата не изчистят терена в определения нов срок от инспекторите, то следващата санкция ще бъде доста по-голяма.
 
10.10.2019, 08:15 часа
968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha