Откриват първото споделено работно място във Враца

Откриват първото споделено работно място във Враца Утре от 17 часа ще бъде открито Гнездото coworking - първото споделено работно пространство във Враца. То се намира на ул. "Кокиче" 14, точно до ИТ центъра на Враца софтуер общество, които са и инициатор за създаването му. Основна подкрепа оказаха местната управа, които предоставят пространството, Фондация Америка за България, HP Foundation и голям брой индивидуални дарители чрез кампании в Global Giving и IndieGoGo. 
В Гнездото ще могат да работят хора на свободна практика и малки фирми. Идеята е че всеки ползвател има собствено работно бюро и всички споделят общи ресурси като интернет, принтер, зали за срещи и т.н. Капацитетът ще бъде 25 работни места.
Обикновено ползватели на споделени работни пространства са малки фирми и хора, работещи на компютър на свободна практика или дистанционно за компании. Ползите от това пространство са, че от една страна предоставя ефективна работна среда, също така спомага за обмяната на опит и знания между ползвателите.
Това е следваща стъпка в развитие на дигиталната индустрия в региона, която последните години се развива и вече има над 30 човека, които са преминали през курсове на Враца софтуер общество и работят в града, като 4 компании отвориха офиси тук.
Споделени работни пространства има в България сравнително отскоро, първото такова Бетахаус открива през 2012г. Сега вече в София има над 20 такива, а в цялата страна са над 40 като има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Самоков и други.  
09.10.2019, 16:20 часа
1610 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha