Обявиха траур в Тополовград за убития фелдшер

Обявиха траур в Тополовград за убития фелдшер Ден на траур в памет на убития фелдшен Димитър Факиров обяви за 10 октомври временно изпълняващият длъжността кмет на община Тополовград, съобщиха от общината.
Той издаде заповед, с която се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали през траурния ден. Временният градоначалник изпрати и съболезнователно писмо до семейството на жестоко убития фелдшер Димитър Факиров.
„Дълбоко сме покрусени от жестокостта на престъплението,при което загина г-н Факиров. Той беше един от добрите медици на Община Тополовград. Ще го запомним като добър професионалист, скромен и добър човек. Скърбим заедно с Вас!“, се казва в писмото.
С официална позиция излезе и съюзът на фелдшерите и лекарските асистенти в България, които изказаха своите съболезнования към близките. 
"Безобразно, нечовешко и долно деяние е да отнемеш човешки живот на медицински професионалист на работното му място по време на изпълнение на хуманната му професия и служебните му задължения", казват белите престилки, като настояват за прилагане на закона с най-голяма строгост и сила. 
09.10.2019, 16:46 часа
860 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha