Прокуратурата нищи пет сюжетни линии в скандала в БНР

Прокуратурата нищи пет сюжетни линии в скандала в БНР Държавното обвинение проверява 5 отделни сюжетни линии в скандала в БНР, между които са и твърденията за опит да бъде свалена от ефир журналиста Силвия Великова, както и сигналът за сбиване между редактори в радиото, довел до лека телесна повреда. Това заяви пред депутатите от анкетната комисия в НС главният прокурор Сотир Цацаров, който бе на изслушване по темата.
Разследващите ще проведат очна ставка между генералния директор на БНР Светослав Костов и директора на техниката Пламен Костов, стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който днес бе изслушан във временната анкетна комисия, която нищи казуса със замлъкването на програма „Хоризонт“.
Причината – двамата са дали напълно различни показания по случая, в които според Цацаров има „крещящо разминаване“. Според Пламен Костов причината сигналът на програмата да бъде спрян за няколко часа на 13 септември е единствено нареждане на генералния директор по телефона. Според показанията му пред прокуратурата той е отговорил, че това е „пълно безумие“, на което Светослав Костов му е заявил: „изпълнявай“.
Така се е оформила и първата от версиите, според която спирането е извършено изцяло със знанието и по нареждането на генералния директор. Показанията на Светослав Костов обаче пораждат втора версия. Според тях той категорично не е нареждал спирането на програмата, а сега разследващите трябва да проверят дали твърдените телефонни разговори между двамата настина са се състояли.
Според прокуратурата не е имало никаква техническа причина за спирането на сигнала, както и не е имало необходимост от профилактика на студийния комплекс. Съществувал е единствено план за профилактика на три предавателя, разположени в Белоградчик, Ивайловград и Трещеник.
10.10.2019, 15:50 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha