Турция съобщи за 277 убити терористи при операцията й в Сирия

Турция съобщи за 277 убити терористи при операцията й в Сирия Общо 277 терористи са били убити досега в хода на операция „Извор на мира“ на Турция в Североизточна Сирия, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Турските сили навлязоха по-навътре в Североизточна Сирия днес, третия ден от операцията срещу сирийските кюрдски бойци, разглеждани от Анкара като терористи, посочва АП.
Турски бойни самолети и артилерия поразяват цели на кюрдските бойци в района около град Рас ал Айн, един от двата гранични града в Североизточна Сирия, които са обект на офанзивата.
Репортер на Ройтерс в турския пограничен град Джейлянпънар съобщи, че 20 бронирани машини, превозващи сирийски бунтовници, са влезели в Сирия от Джейлянпънар днес. Някои от тях показвали с ръце знака на победата, чували се възгласи „Аллах акбар“ (Аллах е велик) и се развявали сирийски бунтовнически знамена.
По-рано днес министерството на отбраната съобщи за първата жертва на операцията от страна на турската армия и за трима ранени войници.
11.10.2019, 11:19 часа
611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha