Пет мита за брака, в които е вредно да вярвате

Пет мита за брака, в които е вредно да вярвате Бракът е обект на множество схващания, някои от които безкрайно погрешни и заради което пречещи на успеха на връзката между двамата партньори. Съществуват много митове и стереотипи, които в много случаи са вредни за брака и които пречат на щастието на двойката. Кои са те и защо да не им вярвате?

Мит: Съпругът ви трябва да ви е и най-добър приятел
Очакването мъжът до вас да ви е едновременно любим, интимен партньор и приятел, с когото да си говорите, както си говорите с приятелките си, е вреден за брака. Това очакване ви кара да изпитвате гняв, щом започнете да осъзнавате, че между този вид приятелство и другото има голяма разлика. Важно е съпрузите да се научат да разграничават представите си за брака и щастието в него, за да не се разминат в очакванията си от връзката. Всяка нереалистична представа носи негатив, който може да развали отношенията.

Мит: За всеки спор си има разрешение
Всъщност съвсем не е така. Погрешно се смята, че с компромиси и комуникация абсолютно всеки конфликт е възможно да бъде разрешен. Има толкова много други фактори, които са не по-малко определящи за това дали конфликтът е преодолим или не. Ако вярвате в този мит и си повтаряте, че нещата ще се оправят с повече говорене и компромиси, рискувате да се задълбочите във връзка, която не е за вас и която реално ви прави нещастни.

Мит: Старите проблеми изчезват след като се ожените
Нека бъдем честни: връзките се нуждаят от много работа и полагане на усилия, за да просъществуват по най-добрия възможен начин. Ако сте имали проблеми преди брака и се самоубеждавате, че след като узаконите връзката си нещата ще се променят, лъжете се. Същото е като да се убеждавате, че раждането на дете би заздравило отношенията ви. Ако проблемите бъдат заметени под килима, нито брак, нито дете биха ги оправили. Дори биха ги задълбочили.

Мит: Сексът след брака или изчезва, или се случва рядко, или по-лошо – става скучен
Сравняването на собствения сексуален живот с този на други двойки може да създаде комплекси, които всъщност реално да попречат на успеха на брака. Не забравяйте, че интимните ви отношения зависят от вас и вашите нагласи към тях без значение дали сте във връзка или в брак. При много двойки брачните взаимоотношения дори правят секса още по-хубав.

Мит: Никога не си лягайте сърдити
Този стар мит е много далече от реалността. Колкото и да е неудобно и неприятно да си лягате с гръб един към друг, понякога и това се случва между женените двойки. Излишно е да вярвате в този мит, защото в много случаи е по-добре да преспите и да преосмислите някои градивни решения, отколкото насила да се помирявате без да достигнете до консенсус. Понякога малко сърдене е полезно за връзката.
14.10.2019, 11:00 часа
1247 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha