Само три подвижни избирателни секции ще има на местния вот във Враца

Само три подвижни избирателни секции ще има на местния вот във Враца Три избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия ще има на територията на община Враца на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври, научи BulNBews.bg. 
В община Враца са постъпили общо 36 заявления от граждани, които имат нужда да ползват услугата. Те били разпределени както следва: за Враца – 8 броя, за село Бели извор – 11 бр., за Три кладенци – 11 бр., за Вировско – 3 бр., за Костелево, Веслец и Мраморен – по 1 бр.
Според ЦИК една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия може да обхваща територията на едно или повече от едно населено място. Предвид подадените заявления Общинската избирателна комисия е решила, че една подвижна избирателна кутия ще обслужва село Бели извор, друга – Три кладенци, а едната ще бъде за Враца и кметствата Веслец, Вировско, Косталево и Мраморен.
Избирателите, включени в списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия, могат да гласуват за общински съветници и за кмет на община. Избирателите с адресна регистрация на територията на кметствата, в които се определя формирането на ПСИК, могат да гласуват и за кмет на кметството, което се отбелязва от членовете на ПСИК в графа „Забележки“ на избирателния списък – „Гласувал за кмет на кметство“. В случай, че ПСИК обслужва повече от едно кметство, в графа „Забележки“ на избирателния списък се вписва и наименованието на кметството, когато е гласувано за кмет на кметство, уточниха от ОИК-Враца.
 
14.10.2019, 15:25 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha