Физиотерапията на болницата в Монтана получи нова апаратура

Физиотерапията на болницата в Монтана получи нова апаратура По програма на Министерството на здравеопазването е доставено ново оборудване и апарати за отделението по физиотерапия в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.
11 са новите апарати и те ще заменят част от досегашната апаратура. Това ще подобри  възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури, с неврологични проблеми и с болки в костната и мускулната система с различен произход.
За първи път и в Монтана вече има стационарен и мобилен комбиниран физиотерапевтичен апарат за електротерапия, ултразвук и вакуумтерапия. Те са от най-ново поколение и помагат за обезболяване и стимулация на болните. Доставен е също апарат за магнитотерапия за цяло тяло. Досега най-близкият достъп до подобна апаратура е бил в специализираната болница за рехабилитация „Свети Мина“ във Вършец.
На разположение на пациентите са още нов безжичен високотехнологичен апарат за електростимулация, електротерапия и диагностика с две устройства за двама пациенти едновременно, апарати за раздвижване на китка, ръка, коляно и глезен, за невромускулна стимулация.
Специална комбинирана система за компресотерапия и криотерапия ще се бори с отоци вследствие на фрактури и венозен застой. На принципа на циркулираща вода и лед в маншон, поставен на болния участък, ще се постига ефектът на обезболяване и намаляване на отоците.
Предстои цялостен ремонт на физиотерапевтичния сектор, а до тогава са ремонтирани две ВИП-стаи за пациенти.
По същата целева програма на здравното министерство за най-голямата болница в Северозапада са доставени две нови анестезиологични работни места, които са в ремонтираните операционни зали в отделенията по хирургия и ортопедия.
15.10.2019, 14:26 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha