Повече караници са гаранция за по-успешен брак

Повече караници са гаранция за по-успешен брак Чувате ли как съседите ви се карат всеки ден? Понякога е доста неприятно, особено за околните, но се оказва, че има благоприятен ефект върху отношенията – заздравява ги. Според учени от университета в Тенеси, хората, които се карат, всъщност имат успешна връзка.
Авторите на изследването са категорични, че кавгите са едно от условията за успешен брак, които трябва да са налице при една двойка.
Според проф. Ейми Рауер, който е автор на проучването, щастливите двойки винаги намират решение и това си личи и от темите за спор. По думите му, това е доказателство, че двойките, които се карат, все пак не се разделят.
Друго изследване потвърждава тезата на учените от Тенеси. Екип от Тексас установява, че един конструктивен спор седмично е напълно нормален и подобрява брака, стига да не е твърде ожесточен и няма бой или обиди.
Караниците са полезни за връзката, но все пак участниците трябва да внимават за какво се спречкват. В тази връзка, темите за пари и секс не бива да се повдигат, смятат учените от Тексас. Те обхванали общо 121 двойки, в които мъжете и жените били на от 30 до 70 години. Някои от тях имали успешен брак от над 40 години.
Според възрастните участници, интимността между партньорите е много важна. След това те нареждат свободното време, движенето на домакинството, здравето, комуникацията с хората и накрая – парите.
И двете групи поставили ревността и религията по-назад.
Резултатите сочат още, че щастливите двойки не обичат да спорят по проблеми, които трудно могат да бъдат разрешени. 
20.10.2019, 10:00 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha