Задържаха полицай за убийството на сръбски политик в Косово

Задържаха полицай за убийството на сръбски политик в Косово

Полицията в Косово задържа по време на специална операция заподозрян за участие в убийството на сръбския политик Оливер Иванович, съобщи БГНЕС.
Иванович бе убит от неизвестни лица в Косовска Митровица на 16 януари 2018 г. Бившият заместник-министър по делата на Косово и Метохия в сръбското правителство последно ръководеше партията "Свобода, демокрация, справедливост".
В сряда сутринта специалните сили на косовската полиция ROSU са нахлули в северната част на сръбския регион, населена от сърби, с две дузини бронирани машини с автоматично оръжие.
"Потвърждаваме, че в сутрешните часове в Северна Косовска Митровица се проведе полицейска акция като част от разследването на убийството на Оливър Иванович. Операцията е извършена въз основа на съдебно разпореждане. В резултат на акцията е задържан косовски полицай, а друг е издирван", каза Келяни цитиран от „Газета Експрес“.
Всяко навлизане на специалните сили на косовската полиция в северната част на региона предизвиква възмущение от Белград и местните сърби.

16.10.2019, 11:25 часа
1018 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha