5 обвинения за убийство срещу стрелеца, убил трима българи

5 обвинения за убийство срещу стрелеца, убил трима българи Срещу 67-годишният строителен работник, задържан за убийството на трима българи в Чикаго, са повдигани пет обвинения за убийство първа степен. Това съобщават от МВР, като оповестяват подробности за среща между задграничния представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и генералния консул на България в Чикаго Иван Анчев.
Съгласно законодателството на щата Илинойс, на мъжа ще бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание.
Задържаният за стрелбата е със служебен адвокат и по негов съвет мъжът не дава никакви изявления по случая. Според водещите разследването, българите са станали невинна жертва на психически нестабилен човек. Открити са детайли по време обиските в дома му, които ясно сочат, че мъжът е имал мания за преследване и е ментално нестабилен.
България е поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.
16.10.2019, 14:18 часа
540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha