Екип на американските ВВС идва у нас за обучението на новите Ф-16

Екип на американските ВВС идва у нас за обучението на новите Ф-16

Екип на американските Военновъздушни сили идва в България следващата седмица, за да бъдат обсъдени възможностите за обучение на новите изтребители Ф-16 в авиобазата „Граф Игнатиево“.
"Ще обсъждаме критериите, изискванията, възможностите, схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември месец очакваме втори екип, логистичен, отново от ВВС на САЩ, който ще дискутира с нас въпросите по инфраструктурата", обясни командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, предаде БНР.
България плати около 2.2 милиарда лева за 8 самолета. Първите машини трябва да дойдат до средата на 2023 г., а последните - в началото на 2024 г.
Президентът Румен Радев припомни, че трансформацията и модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт:
"Аз очаквам правителството да осъзнае с какво всъщност се е заело и да изпълнява всички необходими действия, от които зависи една успешна модернизация".
По повод празника на Българската военна авиация президентът, висши военни и ветерани поднесоха венци и цветя пред Паметника на българския летец в София.

16.10.2019, 16:14 часа
313 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha