Граждани набиха екоактивисти в Лондон, спрели метрото

Граждани набиха екоактивисти в Лондон, спрели метрото

Грозни сцени станаха тази сутрин на станции на лондонското метро, след като граждани се саморазправиха с екоактивисти от движението „Бунт срещу унищожението“, причинили поредния хаос в градския транспорт.
Работата на много от линиите на лондонското метро бе частично преустановена, след като екоактивисти се покачиха тази сутрин по покривите на влаковете, предаде БНР.
На три станции бе съобщено за инциденти в най-натовареното време за пътниците тази сутрин.
В разпространено видео в социалните мрежи се вижда как пътници смъкват двама протестиращи, облечени в костюми и с вратовръзки, от покрива на влак.
По-рано двамата бяха опънали транспарант „Обичаен бизнес = смърт“.
„Скай нюз“ съобщи, че гражданите са набили протестиращите, преди те да бъдат арестувани от полицията.
От движението „Бунт срещу унищожението“ заявиха, че „нарушаването на работата на градския транспорт е необходимо, за да се изтъкне спешната нужда за решаване на климатичните проблеми“.
От британската транспортна полиция заявиха, че правят всичко възможно за най-бързото възобновяване на нормалния ритъм на градския транспорт.
От началото на кампанията на екоактивистите са извършени повече от 1600 ареста.
Междувременно повече от 100 известни личности, подкрепящи „Бунт срещу унищожението“,  подписаха писмо, в което казват през медиите, че са съгласни с обвиненията, че са лицемери и че с начина си на живот причиняват екологична вреда, но в същото време призовават журналистите да не игнорират млади хора като Грета Тунберг, които се борят за тяхното вече унищожено бъдеще.  

17.10.2019, 12:26 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha