Ето кое е най-голямото леговище на бактерии в дома

Ето кое е най-голямото леговище на бактерии в дома Кухненската мивка е основното място за разпространение на опасни бактерии: навикът да размразяваме месо и риба в нея може да доведе до инфекции на салмонела и ешерихия коли. Това съобщава CNN, цитира думите на американския професор Чарлз Хърб.
Според учения, мивката редовно се замърсява не само с остатъци от храна, но и с микроорганизми от сурово месо или риба, които често се поставят в нея за размразяване. В резултат бактериите попадат върху чиниите и се разпространяват в цялата кухня.
Освен това лошо измитите плотове, гъбите и кухненските парцали могат да бъдат опасни, а дъската за рязане може да се конкурира по брой на микробите с тоалетната чиния.
Американският професор призовава за редовно третиране на всички достъпни повърхности с антибактериални средства и съхраняване на сурово месо, птици и риба далеч от посудата и от друга храна.
17.10.2019, 15:28 часа
504 1
Коментари

да!

17.10.2019, 21:58 часа
Като го мързи божието творение и подобие да си измие и изчисти , и в кревата да си легне - ще се омаже със сплав от желязо и калий !!! Тоест : Фе-Калий !!! Ха -честито !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha