Филипинският президент падна от мотора си

Филипинският президент падна от мотора си Филипинският президент Родриго Дутерте е паднал от своя мотор, който бил паркиран на територията на президентския дворец. В резултат той получил охлузвания и драскотини, но тези дребни наранявания няма да попречат на графика му, съобщи днес говорителят му Салвадор Пинело, цитиран от АП.
"Наистина е вярно, че президентът е обикалял с мотора си", но е паднал, след като вече го е бил паркирал, каза Пинело. Дутерте се пресегнал към обувката си, в резултат на което паднал и получил "леки охлузвания и драскотини по лакътя и коляното", уточни неговият говорител.
Той добави, че днес президентът си почива, а за възстановяването му няма да са нужни някакви "сериозни медицински манипулации".От официални лица обаче се чуха и други версии, които звучат противоречиво, отбелязва АП.
Сенатор Кристофър "Бонг" Го, бивш дългогодишен сподвижник на Дутерте, каза, че докато президентът карал мотоциклета си, машината занесла и той паднал. В резултат на това Дутерте усещал известна болка в бедрото, но по думите на Го той е добре.
Бригаден генерал Хосе Нембра, който отговаря за охраната на президента, заяви пред репортери, без да навлиза в подробности, че при злополуката Дутерте не е падал от мотора.
74-годишният президент е страстен любител на големите мотоциклети като "Харли Дейвидсън" и преди е споменавал, че веднъж катастрофирал по време на дълъг преход с мотор и все още усещал болка от получените тогава наранявания.
17.10.2019, 16:05 часа
359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha