Оставиха в ареста тримата задържани за модерната наркооранжерия край Скравена

Оставиха в ареста тримата задържани за модерната наркооранжерия край Скравена Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбите на обвиняемите А.Д. на 24 години от ловешкото село Умаревци, 22-годишната С.Й. от Гоце Делчев и варненецът М.М. на 33 години за изменение на мерките им за неотклонение „Задържане под стража“ в по-леки. Тримата са били привлечени в качеството на обвиняеми от Окръжна прокуратура – София за извършени от тях престъпления - незаконно държане на високорисково наркотично вещество и отглеждане на растения от рода на конопа.
Съдът е приел доводите на Апелативна прокуратура – София, че е налице обосновано предположение за авторството на деянията, представляващи тежки умишлени престъпления, както и наличието на реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат друго престъпление.
Тримата са били задържани на 9 октомври в резултат на съвместна акция на служители от ОД МВР София и Районно управление Ботевград.
Фактите по делото сочат за една добре организирана и финансирана престъпна дейност – засяване, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества. Общото количество на иззетите стръкове растения коноп са над 3500 броя.
Към настоящия момент на разследването са събрани достатъчно доказателства спрямо извършителите на престъпленията. При извършеното претърсване на дворно място и прилежащи постройки в село Скравена са били установени четири идентични халета, представляващи оранжерии с насаждения, наподобяващи коноп. Същите били пригодени за отглеждане на растенията в контролирана откъм температура и влажност среда, оборудвани с вентилационна и поливна система. Освен това, било открито и специално хале, предназначено за изсушаване на растенията, оборудвано с машина-сушилня. Поливната система в оранжериите била свързана с резервоари, съдържащи вода и течни торове. На местопрестъплението е имало моторна пръскачка и множество пластмасови туби, пълни с препарати за растителна защита. В постройките са били открити везна и кантар.
От иззетите растения и суха тревиста маса са били отделени проби, които при извършените полеви наркотестове са реагирали на високорисковото наркотично вещество коноп (канабис).
Разследването по делото продължа под ръководството на Окръжна прокуратура – София.
17.10.2019, 15:53 часа
831 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha