СУ „Христо Ботев“ - Враца посреща чуждестранни гости по програма Еразъм+

СУ „Христо Ботев“ - Враца посреща чуждестранни гости по програма Еразъм+ Средно училище "Христо Ботев" - Враца успешно затвърждава позицията си на лидер в образованието в областта, като за поредна година посреща гости по проект за обмен, финансиран от програма Еразъм+. 
Партньорството по проект "Многоезичие" свързва школото като координатор с училища в Турция, Чехия и Португалия. Периодът на изпълнение на проекта е две години и основните дейности по изучаването на езиците на страните участнички. 
Целите на проекта са свързани с възможността учениците да развиват своите способности, учейки чужди езици, различни от тези, които се предлагат в училище, да развиват своя потенциал и да разбират различието /културно, езиково, историческо/ в света. 
Гостите от Португалия, Чехия и Турция ще имат възможност да научат основни български думи и изрази, които да им помогнат да се справят в ежедневието и при общуване с българските семейства – домакини.  
Учениците и учителите от страните партньори ще посетят приподозащитния център "Натура" и пещерата Леденика, както и Регионалния исторически музей, като част от културната програма на проекта. 
Учениците ще бъдат настанени в български семейства, като по този начин ще имат възможност да подобрят социалните си умения, прекарвайки време с представители на различна култура и език. Общуването на английски и ежедневните уроци по български за чужденците ще подобрят уменията за общуване на чужд език на българските ученици и съответно на техните чуждестранни партньори – на български и английски езици. Учениците ще имат възможност да се изразяват в международна среда на различни нива и на различен език. Независимо от предишните им езикови нива, те ще срещнат свои връстници, които имат различен социален и културен произход и ще осъществят взаимен културен обмен чрез активно участие в съвместни дейности.
18.10.2019, 09:13 часа
898 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha