Обвиняем за грабеж е под домашен арест с електроннна гривна

Обвиняем за грабеж е под домашен арест с електроннна гривна Окръжният съд в Монтана остави под домашен арест 22 годишен младеж, обвинен в грабеж, като го поставиха под наблюдение с електронна гривна.
На 3 юни Б.П.Т. отнел в Монтана 200 лева от К.Б.Г. от Лом като употребил сила, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след подобен грабеж извършен преди време от него.
Мярката за неотклонение „домашен арест“ е взета на Б.П.Т. с определение на Софийския апелативен съд от 11 юли. Срещу него е образувано досъдебно производство и му е поставена електронна гривна за проследяване на движението му.  Обвиняемият е поискал от съда мярката му „домашен арест“ да бъде изменена в „подписка“ с мотива, че трябва да работи, за да има доходи и да помага на болния си баща и на семейството си. След съвещание съдът реши, че няма изменение на обстоятелствата, което да налага промяна  на мярката “домашен арест“.
Обвиняемият е осъждан вече четири пъти, като две от присъдите му са „лишаване от свобода“ и магистратите сметнали, че има опасност да се укрие и извърши ново престъпление. Затова съдът обяви искането за промяна на мярката за неотклонение за неоснователно и го остави без уважение.
Определението може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Софийски апелативен съд.
За да се яви Б. П. Т. на делото, със заповед на началника на Областната служба за изпълнение на наказанията – Плевен временно бе преустановено електронното му наблюдение.
18.10.2019, 13:52 часа
1767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha