ГЕРБ сезира ОИК за нарушения на ВМРО и БСП

ГЕРБ сезира ОИК за нарушения на ВМРО и БСП ГЕРБ - Враца подаде сигнал в Общинска избирателна комисия за нарушения от страна на политическа партия „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ и Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“.  Двете партии нарушават заповедта на кмета на община Враца № 1557 от 25.09.2019 г., с която са регламентирани местата за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания и разпоредбите на Изборния кодекс, като разлепят агитационни материали на информационни табла и спирки, които не фигурират в списъка с утвърдени места.
Още в самото начало на предизборната кампания кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Александър Владимиров сезира ОИК и община Враца за неправомерно използване на герба на община Враца на предизборните материали на Красимир Богданов в нарушение на Правилника за символите, празниците и наградите на Община Враца. Въпреки констатацията на ОИК и писмото на Община Враца към народния представител да предприеме мерки да отстрани тези материали, до този момент, 10 дни по-късно, това не е направено.
След това фрапиращо погазване на правилата и институциите от страна на ВМРО от ПП ГЕРБ се отказахме да пускаме сигнали към ОИК за масовото лепене на предизборни материали на нерегламентирани места. Концентрирахме се в нашата кампания. Днес разбираме, че ВМРО пуска сигнал и праща телевизионни екипи за един нерегламентирано поставен плакат, който даже не е поставен от нашите екипи, а най-вероятно е инсценирана провокация. При наистина стотици плакати, които поголовно са заляли спирки, трафопостове и всички информационни табла във Враца, е меко казано абсурдно поведението на Красимир Богданов и подопечните му. Ако партиите не махнат незаконно поставените си плакати до края на деня, от утре до края на кампанията ще пускаме сигнали за абсолютно всяко нарушение. Колкото и безпредметно да е това и въпреки пренебрежителното и неуважителното отношение от страна на ВМРО и БСП към институциите, коментираха от предизборния щаб на ГЕРБ във Враца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
18.10.2019, 16:27 часа
2313 0