Мартин Харизанов - млад, образован и с мисия да помага на Враца

Мартин Харизанов - млад, образован и с мисия да помага на Враца Мартин Харизанов е благодетелна личност, съпричастна с нуждаещите се във Враца. Той създава и организира каузи с реален резултат, насочени приоритетно към образованието и спорта. Младият врачанин участва в различни инициативи – лични и обществени, подпомага младежки структури и участва съвместно със свой съмишленици в различни благородни начинания. 
Харизанов активно се включва в социална кауза за подпомагане на нуждаещи се от селата Тишевица и Косталево и от квартал Кулата. В инициативата са раздадени дрехи, обувки и спално бельо на над 50 семейства. През юни миналата година при наводнението в Роман, той се включи в почистването, извозването и хигиенизирането на домовете на пострадалите. 
Мартин Харизанов е този млад човек, който успя да събере през март тази година над 2000 подписа в подкрепа за изграждането на спортна зала „Арена Враца“.  Той е спонсор и съорганизатор на редица спортни прояви: купа „Враца“ на 25 май 2019 г., състезание по приложно колоездене за Международния ден на младежта на 11 август, купа „Леденика“ на 22 септември. Активно подпомага и състезатели на колоездачен клуб „Враца Велообщество“ за участия в страната. Дейно участва и в спортно младежко съревнование „Steet workout  and fitness day” нa 16 октомври миналата година, а наскоро подпомогна и за учредяване на нов спортен клуб по художествена гимнастика във Враца.
В сферата на образованието, в качеството си на представител на Алумни клуб „ Финанси 2013“ - Свищов, през декември 2018 г. Харизанов изненада с подаръци над 600 гимназисти от Враца. Друга интересна негова инициатива е стартиралото ежегодно състезание по предприемачество „Аз избирам да се развивам във Враца“, чиято идея е да генерира нови бизнес идеи, свързани с града и в същото време да покаже на младите хора, че има смисъл и начин да се реализират в родното си място. Наскоро Мартин Харизанов беше един от основните организатори на отворен форум за реализация на младите във Враца, на който той призова врачаните да бъдат будни, активни и да се борят и отстояват мечтите си. 
Като общественик и млад човек, на който проблемите на града и хората в него не са му чужди, Мартин участва и в няколко инициативи, свързани с подпомагането на млади таланти във Враца. Като част от сдружение „Благотворни приятели“ беше учредена стипендия за постижения в скулптурата, носеща името на Патриарха на българската скулптура проф. Андрей Николов. За втора поредна година тя се дава на млад студент от Враца, учещ в НХА-София. Следващата инициатива на сдружението, в която Мартин се включи, беше дарение на 360 книги на читалнята към НЧ „Пробуда 1926“ в село Згориград и 65 заглавия с уникална литература на английски език на Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца по случай 24 Май – Деня на българската култура и писменост. 
Нашият град - Враца, обществото ни, има нужда от такива активни млади хора, като Мартин. Открийте ги и им се доверете. Техните каузи заслужават нашата подкрепа.
 
22.10.2019, 08:50 часа
6157 0