Дават на съд домашен насилник, малтретирал жена си

Дават на съд домашен насилник, малтретирал жена си 47-годишен мъж получил ново обвинение за домашно насилие над съпругата си, след като нарушил ограничителна заповед от лятото. Проблеми с чашката от страна на съпруга отключват агресивност, която прераства във физическо насилие над жената, с която имат 23-годишен граждански брак, съобщиха от Районната прокуратура в Благоевград.
Проблемите във взаимоотношенията карат пострадалата да вземе решение да се раздели с него и да се премести да живее при майка си в Благоевград.
Въпреки това, обвиняемият продължил с арогантното си поведение спрямо жената, посещавал я в нетрезво състояние и дори посягал на тъщата си. Пострадалата подала молба за развод, както и такава за издаване на заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашното насилие.
С определение на Районния съд в Благоевград от 5 юли, Н.А. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Е.А. Било му забранено да я приближава, както и жилището, в което живее и местата й за социални контакти и отдих. Обвиняемият удостоверил с подписа си, че е запознат със съдържанието на заповедта.
Въпреки това, под влиянието на алкохола, малко преди 8.30 часа на 2 август, домашният насилник отишъл до блока в ж.к. „Еленово“, където живеела пострадалата. Приближил се до апартамента и започнал да удря по входната врата. След като никой не му отворил, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112 за случващото се, след което на място дошли полицейски служители. Обвиняемият бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.
Предстои наказателното производство срещу Н.А. да продължи в съда.
22.10.2019, 13:38 часа
553 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha