Близо 1.84 млн. лева ще бъдат вложени в обновяването на спешния център във Враца и неговите филиали

Близо 1.84 млн. лева ще бъдат вложени в обновяването на спешния център във Враца и неговите филиали Министерство на здравеопазването откри процедурата по избор на изпълнител на строително-монтажни работи за нуждите на извънболничните структури на спешната помощ на територията на Северозападен район за планиране. 
В центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено преустройство на съществуващата база с усвояване на допълнителни площи от съществуващи сгради. Същите дейности по реконструкция и обновяване предстоят в сградите на филиалите за спешна медицинска помощ в градовете Мездра и Бяла Слатина. Във филиала за спешна помощ в град Козлодуй ще бъде извършено преустройство на съществуващата база с промяна на функционалността на обектите и помещенията в тях. Общата стойност на модернизирането е 898 491 лева. 
Предвижда се строителство на нови сгради на филиалите за спешна помощ в градовете Роман, Оряхово и Криводол на обща стойност 932 438 лв. 
Максималният срок за изпълнение на дейностите е 8 месеца. 
Инвестициите по процедурата за модернизация на спешната помощ се финансира по линия на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура” с общ  бюджет 163.9 млн. лв. Бенефициент е Министерството на здравеопазването. 
Проектът „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ обхваща цялата страна, а целта е да бъде осигурена подходяща, ефективна здравна инфраструктура. В рамките на дейностите по проекта, за област Враца е предвидено и закупуването на 12 линейки, три от които вече са доставени в ЦСМП – Враца. 
Модернизацията на здравната инфраструктура в спешните центрове ще допринесе за изпълнението на навременна и качествена спешна помощ, с грижа за пациента и отговаряща на най-добрите европейски практики и изисквания, а медицинският персонал ще работи пълноценно в съвременни условия.
 
22.10.2019, 14:15 часа
1149 1
Коментари

путио маринкин

22.10.2019, 18:33 часа
къде са пъдарите на тошко скока а? къде е нафтата кой изпи спирта да каже мангала у сириус? пари на 5 месеца мошеници! от цигани и старци пъдар не става! ей пор вдовец у сириус враца да те удари бог по най милото мършав олигофрен мазен циганин изклес
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha