„Галъп Интернешънъл”: Контролираният вот може да донесе над 600 000 гласа

„Галъп Интернешънъл”: Контролираният вот може да донесе над 600 000 гласа 11 на сто от постоянно пребиваващите у нас и имащи право на глас биха пуснали бюлетина срещу заплащане, друг стимул или по принуда, показват данните от национално представително проучване на „Галъп Интернешънъл”. Изследването било финансирано от агенцията.
Социолозите посочват, че тези 11 процента се равняват на над 600 000 души. Според авторите на изследването към тази бройка могат да се добавят и част от колебаещите се, които са общо 8 процента.
„Сред онези, които със сигурност се очаква да гласуват на тези местни избори, процентът признаващи си също е над една десета. Въпрос на спекулация е колко всъщност са онези, които са склонни да дадат гласа си в контролирана посока, но не си признават”, допълват от „Галъп Интернешънъл”.
Най-голям е делът на потенциалните участници в контролиран вот сред бедните и ниско образованите, като при ромите говорим за 40 процента. „За поредна година се установява, че най-младите са и в най-голяма степен склонни на откровеност по въпроса за зависимия вот. Това е и индиректно отражение на демографската ситуация в страната, която се характеризира с все по-сериозна гетоизация сред най-млади възрастови групи”, посочват социолозите.
22.10.2019, 15:10 часа
461 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha