Ученици от 4 държави гостуват в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца по програма „Еразъм +“ /снимки/

Ученици от 4 държави гостуват в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца по програма „Еразъм +“ /снимки/ „Изиграй! Заснеми! Сподели“ е проект по Програма Еразъм +, който стартира в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца съвместно с партньори от четири европейски държави. В тази връзка в училището официално бяха посрещнати групи от Северна Македония, Дания, Полша и Португалия.
Гостите бяха приветствани от зам.-директора Наталия Василева. Тя запозна учениците и техните преподаватели с възможностите, които дава ППМГ за използването на модерни интерактивни образователни практики в кабинетите и класните стаи. „Училището разполага с  инсталирани 11 сензорни дисплея в класните стаи. Като част от програмата за модернизация в училището е инсталирана мултимедийна информационна система и е осигурено пълно покритие с безжичен интернет“, подчерта в обръщението си г-жа Василева. Тя пожела на участниците в проекта ползотворна работа и да открият нови възможности да развият своите таланти и да реализират интересни идеи.
Заедно с ръководителя на проекта Калина Николова, гостите разгледаха класни стаи и кабинети и се запознаха отбилзо с начина, по който се извършва образователния процес в гимназията. Те ще останат в България до 29 октомври, като в рамките на 3 дни те ще се запознават с развитето на театъра в петте държави-партньори, в организирани арт-атеиета ще представят своите творчески умения в изработката на маски, албуми с информация за историята на националните театри. Учениците ще работят с професионалисти актоьор и снимачен екип, с които ще създадат първата си филмова продукция. Част от програмата е и посещене на Пловдив – културна столица на Европа и запознаване със сценография на театрално представление. 
Дейностите по проекта „Изиграй! Заснеми! Сподели“ ще се реализират в продължение на 2 години. В рамките на инициативата учениците ще представят пиеса на националните си езици, която след това ще бъде заснета като филм и ще бъдат добавени субтитри на английски език.
25.10.2019, 18:19 часа
1543 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha