Скандално решение на съд в Барселона по дело за групово изнасилване на 14-годишно момиче

Скандално решение на съд в Барселона по дело за групово изнасилване на 14-годишно момиче Скандал в Испания е предизвикало решение на съдии в Барселона, написа британският в. Сън.
Магистрати от столицата на североизточната автономна провинция Каталуния вчера са се произнесели по дело за групово изнасилване на 14-годишно момиче. Шестимата подсъдими са получили срокове между 10 и 12 години затвор, въпреки че законодателството на иберийската държава предвижда за такива престъпления присъди между 15 и 20 години лишаване от свобода.
Съдиите са мотивирали решението си с това, че мъжете не са упражнили насилие върху жертвата си, защото тийнейджърката е била пияна и дрогирана. Момичето по време на делото е казало, че почти няма спомени от зловещата нощ и не е могла да посочи своите насилници.
Предполага се, че петимата мъже са били част от покрилата се с черна слава групировка "Вълчата глутница". Членове на бандата са извършили редица изнасилвания на жени в Барселона и Паплома по време на фестивала Сан Фермин през 2016 г.
Решението на съдиите от четвъртък е станало повод за среднощни протести в много испански градове.
01.11.2019, 13:03 часа
979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha