Корнелия Нинова: На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито

Корнелия Нинова: На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито "На тези избори гласове се купуваха агресивно, арогантно и открито", каза днес по Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Попитана, дали има доказателства за твърденията си, тя уточни, че работа на полицията е да намери доказателства, а партиите само подават сигнали.
Вчера от БСП обявиха, че заради сигнали за нарушения ще искат преброяване на бюлетините и евентуално касиране на кметските избори в Шумен и Ловеч.
Партията ще подкрепи и инициативния комитет на Мая Манолова при евентуално искане за касиране на изборите в София. Решенията ще бъдат обсъждани от Изпълнителното бюро на БСП днес.
На твърденията, че всички партии купуват гласове Корнелия Нинова посочи, че за да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс, а той е в управляващата партия. Тя обяви още, че БСП е направила красива кампания.
"Ниска активност, невалидни бюлетини, апатия, това бяха проблемите на местните избори", обобщи Нинова. Успешното представяне на БСП, изразяващо се в спечелването на кметските места в 62 общини, сред които 4 големи областни града, тя обясни с това, че стратегията "Визия за България" е прераснала в програма за всяка община конкретно с конкретни и ясни мерки. Други фактори били налагането на новото поколение политици и активната и динамична предизборна кампания.
Корнелия Нинова изрази мнение, че Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ започва реформи в партията, каквито тя е направила преди три години. "Той говори за мандатност на кметовете, ни го въведохме за депутатите", поясни тя.
Мнението на Нинова е, че Борисов започва реформата късно и по погрешен начин. Тя изрази и учудване, че не се въвежда ограничение и за мандатите на лидера на партията. "Аз мога да бъда председател на БСП два мандата - 8 години. Той не смята да си отива, а си ограничава хората", допълни лидерът на левицата.
В отговор на въпрос Нинова уточни, че доброто представяне на местните избори няма да успокои вътрешната опозиция в БСП. "Дали съм силен лидер, или не, ще покажат годините. Но откакто съм на поста, БСП си засилва влиянието", обобщи тя
Корнелия Нинова каза, че след балотажа е говорила с Мая Манолова по телефона, но в разговора не е ставало дума за плановете за бъдещето на бившия омбудсман. "Не мога да гадая какво ще прави - нова партия, или ще се върне в БСП. Предпочитам да коментирам действия, а не думи", допълни лидерът на левицата.
05.11.2019, 10:02 часа
717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha