Депутатската ваканция свърши

Депутатската ваканция свърши Депутатите се връщат на работа днес след ваканцията си заради местните избори. Заседанията на парламента трябваше да бъдат възстановени преди седмица, но народните представители решиха да удължат почивката си до края на балотажа.
В първия работен ден те ще обсъдят проект за откриване на процедурата за избор на нов председател на Антикорупционната комисия. Работата им ще продължи с разглеждане на параметрите на бюджета за следващата година в отделните комисии. Още по тематаБюджет 2020 - добър за Менда Стоянова, нищо ново за Корнелия Нинова
Според процедурните правила, които трябва бъдат утвърдени в пленарната зала, депутатите ще имат срок от 14 дни да предлагат кандидати за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, съобщава БНР. След това в срок от 7 дни номинираните представят писмените концепции за работата си като ръководители на Антикорупционната комисия и  декларация за имуществено състояние и конфликт на интереси. Ще бъдат проверявани и за принадлежност към бившата Държавна сигурност.
Законопроектът за държавния бюджет ще се гледа днес за първи път в Народното събрание, на съвместно заседание на две комисии. Парламентарната комисия по икономическа политика и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата ще гласуват на първо четене общата финансова рамка в проекта, внесен от Министерския съвет. Очаква се в заседанието да участва и министърът на икономиката Емил Караниколов, допълва Националното радио. 
06.11.2019, 10:06 часа
469 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha