Балкански ловци тръшнаха глигани-медалисти

Балкански ловци тръшнаха глигани-медалисти Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по- малко от половин час два големи глигана. Добрата слука и трофейните зъби на животните най-вероятно ще донесат медали на стрелците.
Успехът споходил четата от чипровското село на лов в местността „Червени връх”. Още в първата гонка сутринта кучетата вдигнали от шубраците едър див нерез, който изскочил на позицията на д-р Тони Тодоров. Хирургът – изпълнителен директор на областната болница в Монтана, не трепнал и с един куршум покосил животното. Петнадесетина минути по-късно солиден глиган излязъл и пред мушката на Валентин Митов и паднал след изстрела на карабината му. „Дивите прасета са по около 180-200-килограмови, с хубави глиги – мечта за всеки ловец!”, коментираха опитни авджии.
Поваленият от д-р Тодоров глиган е шести в дългогодишните му излети из горите и планинските усои, а остреляните от него диви прасета вече са над 25, сподели медикът. От началото на този сезон ловната дружинка в Челюстница е отстреляла 13 диви свине. Всички са изследвани и нито едно не е било заразено с африканска чума. „В района си имаме много дивеч, защото не само стреляме, но и се грижим за животните. Само това лято сме изнесли в Балкана над 5 тона зърно!”, разказаха ловците.
06.11.2019, 16:48 часа
3791 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha