Турция залови и съпругата и зетя на Ал Багдади

Турция залови и съпругата и зетя на Ал Багдади Турция е заловила в Сирия не само по-голямата сестра на убития лидер на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, но и неговата съпруга и зет му, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турската частна телевизия НТВ.
След като "Багдади се самоуби в тунел, Америка започна много активна медийна кампания", посочи Ердоган.
"Ние пък заловихме съпругата му, но без да вдигаме излишен шум, това е първият път, в който го обявявам", каза той на церемония в Анкара по повод 70-ата годишнина от основаването на богословския факултет на Анкарския университет.
"По същия начин заловихме сестра му, зет му и отгоре на това ги заловихме в Сирия. На този етап продължаваме дейностите си най-решително", каза още той. 
По-рано днес ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун потвърди информацията за задържането в Сирия на една от сестрите на Абу Бакр ал Багдади.
"Арестът на сестрата на Ал Багдади се явява още един пример за успеха на нашите антитерористични операции", коментира Алтун в туитър. Той добави, че Анкара продължава да се бори срещу тероризма "без оглед на идеологията и произхода му".
Високопоставен турски представител заяви, че 65-годишната Расмия Ауад, голямата сестра на убития наскоро лидер на "Ислямска държава", е била заловена при акция на турски военни. По думите на източника тя е била задържана във фургон, където живеела със семейството си край град Азаз. Районът понастоящем се контролира от Турция.
Багдади бе убит през октомври при акция на силите на САЩ в съседната провинция Идлиб, припомниха агенциите.
06.11.2019, 16:37 часа
999 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha