Съдят нагъл шофьор, скъсал акт от КАТ-аджии и подхвърлил в патрулката им 20 лева

Съдят нагъл шофьор, скъсал акт от КАТ-аджии и подхвърлил в патрулката им 20 лева Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.В. за опит за подкуп на полицай.
Около 19:10 ч. на 6 август по ул. „Георги Димитров“ в село Липница, община Мизия, се движел лек автомобил „Фолксваген“, с чуждестранен регистрационен номер, без включени светлини. Колата била управлявана от В.С., като на задната седалка се возел обвиняемия И.В.
Полицейски инспектори от сектор „Охранителна полиция“ в участък Мизия към РУ в Оряхово спрели автомобила за проверка. Водачът представил документи на превозното средство и обяснил, че забравил портмонето с личните документи в село Баница. Служителите на реда извършили справка, в резултат на която установили самоличността му. Било му обяснено, че ще му бъде съставен акт за управление на МПС без включени светлини, а на пътника ще бъде наложена глоба, заради пътуване без поставен обезопасителен колан.
В.С. и И.В. отишли до патрулния автомобил за съставяне на акт за установяване на административно нарушение на единия и фиш за наложена глоба на другия, за извършените от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.
На обвиняемия В. бил връчен изготвения фиш, който той прочел, подписал и след това го скъсал и изхвърлил. В следващия момент, след като се отбил за кратко до колата, с която пътувал, мъжът се върнал до патрулния автомобил и хвърлил през прозореца две банкноти от по десет лева. Към полицейските инспектори той се обърнал с думите: „Ето да се почерпите, момчета, че не ни написахте големи актове“.
И.В. бил веднага задържан, а на място пристигнала група от оперативна дежурна част.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.
08.11.2019, 16:45 часа
2514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha