Огнен ад! Два пожара вилняха във Врачанско през последното денонощие

Огнен ад! Два пожара вилняха във Врачанско през последното денонощие Два пожара са горели във Врачанско през последното денонощие, съобщиха от полицията.
На 8 ноември в 8.30 часа в районно управление Роман е получено съобщение чрез служител на Противопожарна безопасност и защита на населението за горяща покривна конструкция на къща в село Долна Бешовица.
На място е установено, че в следствие на пожар в постройка намираща се в частен дом, собственост на С. Ш. от Перник е изгоряла покривна конструкция на селскостопанската постройка с площ 15 квадратни метра, 1 монофазен циркуляр за рязане на дърва, 4 кубични метра дърва за огрев и 40 метра покривна конструкция на къща.
От проведеното разследване е установено, че пожара е възникнал при запалване на дървени изрезки в стопанска постройка след рязане на дърва с необезопасен циркуляр от страна на собственика С. Ш.
По случая е образувано досъдебно производство.
На 9 ноември в 2.30 часа чрез телефон 112 в районно управление Оряхово е получено съобщение, че в село Крушовица в постройка ползвана като автомивка и за монтаж и демонтаж на автомобилни гуми, собственост на М. Й. от селото е възникнал пожар.
В следствие на пожара са изгорели 70 квадратни метра покривна конструкция, 1 мотоциклет и 1 мотопед, машина за монтаж и демонтаж на гуми, машина за балансиране на гуми, 2 прахосмукачки, заваръчен апарат, компютър, кафе машина и 30 нови автомобилни гуми.
Вещите са с неустановена марка и модел. В сградата е имало електрическо захранване.
Пожара е изгасен от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Оряхово.
Причините за пожара и щетите са в процес на изясняване.
Уведомен е дежурен районен прокурор.
09.11.2019, 09:54 часа
2224 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha