Освободиха от затвора бивш бразилски президент, големи тълпи го приветстваха

Освободиха от затвора бивш бразилски президент, големи тълпи го приветстваха Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва излезе от затвора, след като съдия разпореди той да бъде освободен, съобщиха световните информационни агенции. Федералната полиция трябваше "спешно" да се съобрази с разпореждането, се казва в решението.
74-годишният Лула да Силва беше вкаран в затвора през април 2018 г., след като беше осъден за корупция и пране на пари. Първоначалната му присъда от 12 години беше по-късно намалена на 8 години и 10 месеца.
Пускането му е следствие на решението на Върховния съд на Бразилия от четвъртък, което отмени задължителното задържане на осъдени, загубили първото обжалване на делото си. Бившият президент все още обжалва присъдата, с която беше изпратен в затвора във връзка с предполагаемата покупка на крайбрежен апартамент в щата Сао Пауло.
Да Силва беше президент от 2003 до 2010 г. и беше смятан за фаворит за изборите през 2018 г., но присъдата му попречи да издигне кандидатурата си.
09.11.2019, 12:18 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha