Оцеляла при инцидент с асансьор има нужда от скъпоструваща операция

Оцеляла при инцидент с асансьор има нужда от скъпоструваща операция Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в София, при който една жена загина, а друга пострада тежко, съобщава NOVA. Оцелялата се казва Мария Ваклинова.
Тя беше приета в болница в много тежко състояние и няколко дни беше в кома. Въпреки това успя да се пребори.
Днес тя ходи на работа, гледа децата си, но все още има травми, заради които трябва да й се направят две операции. 
Освен че търси справедливост за случилото се, Мария има нужда и от финансова помощ за операциите си.
Тя започва кампания, в която се включиха и известни актьори като Филип Аврамов.
На 19 август 2014г. Мария Ваклинова пострада изключително тежко след пропадане на асансьор от 9-ия етаж в София. Няколко дни Мария беше между живота и смъртта. Имаше счупени ребра, разкъсвания на бял дроб, черен дроб, черва, лицево-черепна травма, счупени прешлени и пета. В първите дни претърпя няколко тежки животоспасяващи операции. Гръбнакът й беше укрепен с титаниеви импланти, поставен беше имлант на петата ѝ, пишат от platformata.bg по повод кампанията "Мисия Мария".
Оттогава минаха 5 години. Чудото Мария живее втори живот. Не се оплаква, ходи на работа, плаща наем и се грижи за двамата си сина (вече са на 14 г. и 19 г.).
На 19 май 2015г. Мария преживя поредната операция - от крака й бяха оперативно отстранени имплантите, за да се освободи движението му. Тогава приятели, познати и непознати направихме кампания и събрахме средства за медикаменти и последваща рехабилитация, които не се покриват от здравната каса.
Болките обаче продължават да съпътстват деня и нощта на Мария.
Лекуващите лекари и хирурзи, които я върнаха към живота, не се наемат да направят нови операции.
През септември 2019 г. Мария беше на консултация с проф. Рудолф Шабус във виенската клиника Wiener Privatklinik. Проф. Шабус се ангажира да направи две операции – на крака и на гръбнака. Операцията на крака включва декомпресия на нерв и артродеза, като за това ще бъде направена присадка от тазовата кост. Операцията на гръбнака е за отстраняване на металната стабилизираща система, поставена поради получените при падането фрактури на прешлените.
Офертата на Wiener Privatklinik общо за двете операции е 18 140 евро. Освен тези средства, са необходими пари за пътуване, следоперативни прегледи и манипулации, медикаменти, рехабилитация. Затова се стремим да съберем 40 000 лева.
Пет години след падането на асансьора-убиец още няма наказани. През септември 2019 държавата внесе обвинение. Дотогава имаше само две прекратени заседания по делото. Това лято самата Мария заведе дела за причинените страдания. Всичко е в самото си начало. Мария не разчита да й бъде изплатено обезщетение в близките месеци, а може би и години.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:
Дарителска сметка в Eurobank:
IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102
Мария Илиева Ваклинова
 
12.11.2019, 09:30 часа
1015 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha