Победен кандидат за кмет на Борован обжалва резултата от изборите

Победен кандидат за кмет на Борован обжалва резултата от изборите В Административния съд във Враца е образувано дело, касаещо резултата от изборите. Жалбата е подадена от Иван Димитров Костовски, кандидат за кмет на община Борован, издигнат от ПП „ГЕРБ“. Тя е против решение № 132-МИ от 04.11.2019 г. на ОИК – Борован. С оспореното решение е обявен за избран за кмет на община Борован на втори тур от произведените местни избори, издигнатия от МК „СДС“, ПП „Земеделски народен съюз“, ПП „ДПС“, ПП „Земеделски съюз Ал. Стамболийски“, ПП „НДСВ“ кандидат Десислава Димитрова Тодорова.
В жалбата са изложени твърдения за допуснати множество нарушения на изборните правила, предопределили констатиране на неистински изборен резултат. Отделно от претендираната незаконосъобразност на решението, излага доводи за нищожност на същото, като прието при липса на предписаното в Изборния кодекс мнозинство от две трети от присъстващите членове на ОИК. Отправено е искане към съда да отмени решение № 132-МИ/04.11.2019 г. на ОИК – Борован и да обяви избора за кмет за недействителен.
Образувани са и други две административни дела във връзка с изборите в община Борован. Те са по жалби на зам.-председател и член на СИК в село Малорад и по жалба на зам.-председател на ПСИК. 
В жалбите се съобщава за допуснати нередности в част от преброените бюлетини, съгласно методическите указания на ЦИК.  


 
12.11.2019, 09:43 часа
1646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha