Земеделец от Монтана се опита да измъкне с измама 15 000 евро от европрограма

Земеделец от Монтана се опита да измъкне с измама 15 000 евро от европрограма Мъж от Монтана, опитал се да свие с измама 15 000 евро по европейска програма, е осъден на 1 000 лева глоба. Съдът е одобрил предложението на окръжната прокуратура в областния град за налагане на административното наказание спрямо Д.Т.
Подсъдимият е представил неверни сведения пред областната дирекция на Държавен "Фонд земеделие" в Монтана с цел получаване неправомерно финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Националния бюджет на Република България. Той депозирал справка-декларация за доходи от земеделска продукция и годишна данъчна декларация, в която посочил получаване на доходи за предходна стопанска година, в размер на най-малко 33 на сто от общите си приходи. В действителност обаче той нито извършвал такава дейност, нито реализирал приходи от произведена земеделска продукция.
По този начин Д.Т. целял да докаже, че е изпълнил условията на съответната наредба за получаване на финансиране в размер на 15 000 евро. От деянието му не са настъпили имуществени вреди, тъй като измамата е била осуетена.
Подсъдимият е признат за виновен, като съдът му е наложил административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.
12.11.2019, 10:24 часа
4046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha