Безопасен ли е за здравето аналният секс

Безопасен ли е за здравето аналният секс Както е казал авторът - разни хора, разни ерогенни зони. За едни са гърдите, за други бедрата, за трети коремът, за четвърти анусът. Последният участник в този списък се слави с множество нервни окончания, които го правят изключително чувствителен. Оттам пък и доста податлив на външни внушения за удоволствие. От друга страна, именно тази му особеност го прави и доста неудобен за здравето ни. Този вид проникване води след себе си някои физически неудобства и е най-рискованият от всичките форми на сексуална активност.

Анусът няма естествен лубрикант като вагината. Проникването може да разкъса тъканта му, което позволява на бактериите и вирусите да проникнат в кръвообращението. Това може да причини разпространяването на венерически болести, в това число и вируса на ХИВ. Рискът от заразяване с него е 30 пъти по-висок, отколкото при хора, които предпочитат вагинално проникване. Ако пък мъжът е носител на папилома вируса, това също може да доведе до разкъсване на анусната тъкан, както и на карцином в тази област. Използването на лубрикант може да облекчи възможността от разкъсване.

Тъканта във вътрешността на ануса не е толкова добре защитена, отколкото външната му обвивка. Външността на ануса ни има пластове от мъртви клетки, които служат като защитна бариера срещу инфекции. Вътрешният слой обаче не притежава такава протекция, което го прави по-уязвим към разкъсване и инфекции.

Анусът е създаден да възпира изпражненията. Той е заобиколен от сфинктер - мускул, който прилича на пръстен и който се стяга, след като сме се изходили. Когато е стегнат, проникването може да е болезнено и трудно. Честият анален секс може да разхлаби сфинктера, което ще направи задържането на фекалиите почти невъзможно. Но ако все пак не може да се наситите на този вид назадничаво удоволствие, кегел упражненията помагат при този проблем.

Анусът е пълен с бактерии. Дори и двамата любовници да са напълно здрави, в ануса има бактерии, които по принцип може да поразят активния партньор. А практикуването на вагинален секс след анален може да доведе до инфекции на влагалището и пикочния тракт.

Оралният анален секс също е доста рисково занимание. Този, който доставя удоволствие с език на партньора си по този начин, е застрашен от херпис, хепатит, папилома вирус и други инфекции. Не е изключена и нежелана бременност, ако семенната течност се освободи в близост до влагалището.
Възможно е кървене след анален секс заради наличие на хемороиди или перфорация на дебелото черво.
-----
Процентът на жените, които практикуват анален секс, варира между 5 и 10.
16.11.2019, 11:00 часа
2987 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha