Тикнаха зад решетките младеж, карал системно надрусан в Монтанско

Тикнаха зад решетките младеж, карал системно надрусан в Монтанско

Районният съд в Лом одобри споразумение постигнато между районната прокуратура и защитата на подсъдимия Н.Н. за наказание 5 месеца лишаване от свобода заради управление на кола под въздействие на наркотици.
На 13 февруари тази година към 18 часа 23 годишният Н.Н. бил спрян от служители на МВР в село Медковец, докато шофирал лек автомобил „Форд Фокус“. Проверката на водача с техническо средство показала, че управлява колата след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. Пред съда Н.Н. се признал за виновен и декларирал, че по собствена воля подписва споразумение с прокуратура за пет месеца затвор, които ще изтърпи ефективно при първоначален общ режим. Съдът лиши подсъдимия и от правото да управлява МПС за срок от една година. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
Районният съд в Лом приведе в изпълнение и предишно наказание, наложеното на Н.Н. от районния съд в Монтана отново за шофиране след употреба на наркотици. Съдът наказал Н.Н. с пет месеца лишаване от свобода с отложено изпълнение със срок от 3 години. И това наказание също да бъде изтърпяно ефективно при общ режим, постановиха магистратите.
Така 23-годишният безработен мъж ще изтърпи общо наказание от 10 месеца затвор.
Определението за приведеното в изпълнение условно наказание може да се обжалва или протестира в седем дневен срок пред окръжния съд в Монтана.

12.11.2019, 15:40 часа
1644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha