Черна статистика! 6 тежки катастрофи окървавиха пътищата в Монтанско за 10 дни

Черна статистика! 6 тежки катастрофи окървавиха пътищата в Монтанско за 10 дни

277 са установените нарушения на Закона за движение по пътища през първия етап на акция „Зима” в област Монтана, чийто акцент бе безопасността на пътните превозни средства. През първите 10 дни на ноември са регистрирани 6 тежки пътно-транспортни произшествия, с 9 ранени граждани. Контролните органи са съставили 170 акта и 84 фиша.
Освен водачи са глобени 2-ма пешеходци и 1 мотоциклетист. Заловени са 5 водачи след употреба на алкохол и 5-ма непровоспособни. Прекратена е регистрацията на 5 превозни средства.
От понеделник започна втория етап на акция „Зима”. През 10-дневната кампания, чието мото е „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, контролът ще бъде насочен към спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците от страна на водачите на автомобили. При нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, движещи се в тъмната част на денонощието, особено извън населени места.
На 17 ноември в храмовете на всички официални религии в страната ще бъде отбелязан Световният ден на възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия.

12.11.2019, 16:52 часа
3934 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha