Поредна гавра на „Кауфланд“! Вижте как магазинът мами клиентите си в Монтана

Поредна гавра на „Кауфланд“! Вижте как магазинът мами клиентите си в Монтана Монтанчани спипаха хипермаркет „Кауфланд“ в поредна издънка, научи агенция BulNews. Клиентка е пресякла опит за измама с промоционален продукт и веднага е сигнализирала комисията за защита на потребителите. Жената се оплакала пред инспекторите, че е станала поредната жертва на манипулации от страна на търговската верига.
Гаврата с клиентите била установена на 14 юни тази година. Инспекторите от комисията извършили проверка в хипермаркета, където се предлагала за продажба на потребителите риба „Пъстърва чистена”. Продуктът бил предварително опакован от производителя с определен от него грамаж. Върху опаковката бил поставен етикет с обозначена препоръчителна цена от 10.19 лева за килограм и продажна цена за съответния грамаж. На щанда пред стоката била поставена табела с цена от 9.99 лева за килограм, която е различна от посочената препоръчителна цена върху етикета на опаковката. При маркиране на касата, продажната цена се изчислявала върху обозначената върху етикета на опаковката. Становището на инспекторите е, че в действителност обозначената на щанда пред стоката цена заблуждавала потребителите.
За да докажат измамата, от комисията за защита на потребителите направили снимки на всички етикети и си купили една риба. На касата стоката била маркирана с по-високата цена. Малко след това управителите на хипермаркета били глобени с 300 лева за въвеждане на потребителите в заблуждение.
Преди дни те обжалваха глобата пред районния съд в Монтана, но магистратите ги порязаха и потвърдиха акта. Решението подлежи на касационно обжалване пред административния съд в Монтана.

 
14.11.2019, 08:50 часа
5353 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha