Кална маса затрупа фатално работник при отстраняване на авария /снимки/

Кална маса затрупа фатално работник при отстраняване на авария /снимки/

59-годишен бобошевец загина при отстраняване на тежка ВиК авария в село Блажиево, оставила по-голяма част от жителите му пет дни без вода. Румен Ильов e бил служител на ВиК.
Пет дена жителите на главната улица „Свети Иван Рилски“ в село Блажиево заедно с кмета си Пламен Караканов чакали ВиК-Бобошево да отстрани аварията и да им пусне водата. Вчера, на петия ден, се отзовала аварийна група, в която бил и Румен Ильов.
Багерът изкопал огромен ров, височината му достигнала над два метра заради дълбочината на водопровода. Тъй като водата пет дена се събирала на мястото на аварията, около изкопа имало доста тежка кална маса.
Екипът вече приключвал работата си, около 14 часа, когато колегата на Румен вижда, че има опасност високата кална маса да се свлече в изкопа и да ги затрупа. Колегата на Румен – Пламен, осъзнал опасността, излизайки от изкопа, и извикал: „Румене, скачай!”. Докато разбере, както се бил изправил и опитвайки се да отскочи, Румен бил затрупан жив от огромната кална маса.
„Ботушите ми се залепиха” били последните му думи, които колегите му чули. Гумените му ботуши, с които нагазил във водата в изкопа, не са му позволили да отскочи.
Секундите били фатални. Без да губят време, колегите му Пламен Маринов, Янко Дяков, Тодор Дяков и живеещите наблизо блажиевци се затичали да го разравят и да го търсят в калта, търсели го и с кофата на багера. Извикали пожарна, линейка и полиция.
Извадили Румен сравнително бързо, но без признаци на живот.
Мъжът има две деца. Бобошевци споделиха, че той бил сърдечен, весел и добър човек и много съвестен и опитен работник.
На мястото на инцидента веднага пристигнали следователят Владимир Павлов и дознателка от дупнишкото следствие. От Инспекцията по труда щателно изследвали изкопа на трагедията и го заснели.
Жителите на селото, които отново останаха без вода, не спряха да се вайкат заради загиналия работник и се питаха защо веднага след аварията не е изпратен екип на ВиК да я отстрани, тогава тази опасна кал нямаше да я има.
По случая се води разследване.

14.11.2019, 11:28 часа
767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha