Осъдиха общински служител от Бойчиновци, купувал гласове в Лехчево

Осъдиха общински служител от Бойчиновци, купувал гласове в Лехчево Районният съд в Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия П.А., обвинен в купуването на гласове на изборите за местни власти в община Бойчиновци.
32-годишният служител на общинската администрация в Бойчиновци, се призна за виновен, че на 30 октомври в село Лехчево дал на три лица 150 лева, за да гласуват на балотажа за кандидатите за кмет на община Бойчиновци и на Лехчево, издигнати от политическа партия „БНД”.
Пред съда обвиняемият се призна за виновен в престъпление против политическите права на гражданите, за което законът предвижда „Лишаване от свобода“ до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева и заяви, че доброволно подписва споразумение с прокуратурата за  наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“, чието изпълнение се отлага за изпитателен срок от три години, и лишаване от правото да заема държавни и/или обществени длъжности, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите за срок от 2 години. Използваната като веществено доказателства по делото една банкнота от 50 лева се отнема в полза на държавата.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
14.11.2019, 12:09 часа
2246 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha