Рецидивист, пребил жестоко жена си, побърка полицията с 12 фалшиви сигнала на тел. 112

Рецидивист, пребил жестоко жена си, побърка полицията с 12 фалшиви сигнала на тел. 112 Рецидивист от Врачанско, пребил брутално жена си, побърка полицията с 12 фалшиви сигнала на тел. 112, научи агенция BulNews. 
Нападението се е разиграло на 10 и 11 юли, като два месеца преди това Е.Ц. отнел от Н.З. документ, който й дава право за работа в чужбина. Най-напред, в дома си в Бутан, нападателят нанесъл ожесточен побой над жената, като в яростта си й счупил няколко ребра. Вместо да се кротне след намесата на полицията обаче той буквално подлудил операторите на телефон 112. В рамките на два часа, от 19.35 до 21.48 часа на 10 юли, се е обадил три пъти с едно и също оплакване. Обяснявал, че жената, която е пребил, му е била откраднала 250 лева, сребърен пръстен и обици. На сутринта тормозът продължил с още 6 лъжливи обаждания, като този път сменил обвинението. Е.Ц. вече се жалвал, че двамата полицаи, които е разкарвал предната вечер са го пребили в дома му. Това обаче явно не било достатъчно за стария познайник на полицията и следобеда на два пъти пак звъннал на спешния телефон. Този път се оплаквал, че входната врата на къщата му била разбита и от нея е извършена кражба, но без да е ясно какво липсва. 
Последвалите проверки установили, че 12-е сигнала до спешния телефон са неверни и всъщност сприхавия човек не е звънял на 112 само за времето, в което е бил в ареста. След всичко това на 23 юли той набедил и пред прокуратурата жената, с която е имал отношения, че му е откраднала от портмонето 250 лева. 
За прегрешенията си Е.Ц. е получил отделни условни присъди, които са кумулирани в едно общо най-тежко наказание – „шест месеца лишаване от свобода”,  чието изтърпяване се отлага за срок от „три години”, както и „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез разлепване на присъдата на информационното табло в кметството. Той трябва да плати и разноските по делото. 
Определението на съда е окончателно.
 
15.11.2019, 08:50 часа
1632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha