Болничните скараха управляващи и опозиция

Болничните скараха управляващи и опозиция Предложението на управляващите - първият ден от болничния да е за сметка на боледуващия, повиши градуса и в парламента. Днес опозиционните парламентарни групи изразиха своите позиции. Равносметката – и БСП, и ДПС няма да подкрепят идеята на ГЕРБ и "Обединените патриоти". Политическата интрига чия е идеята предизвика напрежение между коалиционните партньори, което в крайна сметка, финансовият министър потуши.
"Това вчера е определено предложение на патриотите, защото, ако беше предложение на ГЕРБ и правителството, вие щяхте да го видите в бюджета при неговото внасяне от МС. Ние се съгласихме с тези мерки, макар че не са безспорни", каза Менда Стоянова от ГЕРБ.
“Естествено, че не сме го предлагали. Това е предложение на финансовия министър за болничните. Ако някой се срамува от това, което е предложил, той трябва да се обяснява. Ние предложихме вдигането на минималната пенсия в нашата програма, но няма предложение за болничните”, каза още Юлиан Ангелов от „Обединени патриоти”. 
"За нас това е скрито увеличение на осигурителната вноска", каза Ерол Мехмед от ДПС. 
"Вие признавате безсилието на правителството да се справи със злоупотребите с болничните листове. Работиш, плащаш и когато се разболееш, не можеш да получиш обезщетението", заяви Корнелия Нинова от БСП.

 
15.11.2019, 16:55 часа
1256 1
Коментари

Нали така

17.11.2019, 08:20 часа
То така се почва: "Не се бой, аз само малко, само главичката......" па после глей к'во клатене ша бъде.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha