Секс, гушкане! Ето кое ни сближава с партньора

Секс, гушкане! Ето кое ни сближава с партньора Замисляли ли сте се защо след секс се чувствате толкова добре? Според ново проучване, публикувано в „Human and social psychology“, това задоволство не се дължи само на усещанията, изпитани по време на акта, а и на близостта между партньорите, осъществена с прегръдка.
В изследването участват 335 души, които имат връзка. Те трябвало да отговарят за това колко често правят секс, доволни ли са от живота, смятат ли се за щастливи и колко често прегръщат половинката.
Хората, които правят по-често секс и се прегръщат и докосват повече, се чувстват по-щастливи и посочват, че са доволни от живота.
След като разглеждат отговорите на участниците по-подробно, изследователите откриват, че по-скоро нежното докосване и прегръдките след секс правят хората много по-щастливи, отколкото самият секс. И така заключват, че за да имаш хубаво настроение след всеки акт, близостта до любимия човек е много важна.
„Сексът изглежда не само полезен поради неговите физиологични или хедонистични ефекти, но и защото насърчава близостта с партньора“, коментира Аник Деброт, която е част от екипа, направил проучването. По думите ѝ, самият секс кара хората да се чувстват страхотно, но гушкането след него покачва хормоните на щастието.
21.11.2019, 10:00 часа
941 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha