Студенти посетиха районния съд във Враца /снимки/

Студенти посетиха районния съд във Враца /снимки/ 30 студенти от специалностите „Начална училищна педагогика“ и „Социална педагогика“ към врачанския филиал на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, заедно с техния преподавател Даринка Костадинова, вчера посетиха районния съд във Враца. Гостуването на бъдещите педагози бе с цел обогатяване на тяхната правна култура и предстоящото преподаване на предмета „гражданско образование“ в училищата. Студентите бяха посрещнати в районния съд от съдия Вероника Бозова. В своето изложение тя им представи основите на правото, видовете права, основното разделение на властите в България, структурата на съдебната система, видовете съдилища и делата, които са им подсъдни, нормативните актове, с които съдът работи. Студентите посетиха някои от отделите в Районен съд – Враца, които най-често са свързани с обслужването на граждани.
„Това студентите да имат по-висока обща и правна култура е важно както за тях, заради бъдещата им работа, като преподаватели, така и за съдебната система. Защото колкото по-добре се познава работата на съдебната система, толкова по-голямо е разбирането към нейните специфики“, поясни съдия Бозова.
Следващата среща със същата група студенти ще бъде на 25 ноември, когато, с натрупаните знания, те ще се включат в решаването на казус чрез ролева игра.
Посещенията на студенти в Районен съд - Враца се организират за втора поредна година в рамките на инициативата „Ранна превенция и правна култура“. 
 
19.11.2019, 09:20 часа
882 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha